19 Kasım 2009 Perşembe

Isınan ne?

Hepimizin bildiği gibi bir ısınma tutturduk gidiyoruz. Yakında sebzeleri pişirmek gibi bir derdimiz olmayacak. Musluklarımızı dikkatli kullanalım olur mu?Yoksa para dinzorlarından alamadığımız intikamı doğa onlardan alacak.Bir yandan bize aitmiş gibi kafamıza kafamıza vurulan küresel ısınma.



Tuvaletin birinde yazı asmışlar “sularımızı dikkatli kullanalım, küresel ısınmaya karşı, küresel önlem alalım” Yırttım attım. Hiç de pişman değilim.Yoldaki dilencilere sadaka verip manevi mastürbasyon yapanlara benziyor halihazır insanlık hali. Hiç fark etmeden doğaya dilenci muamelesi yapıyorlar. Dilencilere sadaka verip rahatlayanlar unutmasın: Doğa sadaka kabul etmeyecek. Aksine sadaka vermekle görevli.



Doğaya verilen zararın tarihi ne kadar eskiye dayanır? 200 yıl diyelim mi, yahut biraz daha net bir dönem vererek “sanayi devrimi” diyelim. Veyahut istatistiklere güvenerek küresel ısınmanın tamamının son 50 yılda ortaya çıktığını kabul etsek ne değişecek? Bu iş nasıl oldu? Dinamikleri neler? “Küre” nasıl ısınmışsa ısınmış hiç sorun değil, biz şimdi bu ısınmayı nasıl geciktireceğimizi düşünelim öyle mi? Bir sonuca yol açan nedenleri düşünmek ve bu nedenleri ortadan kaldırmak yerine, sonucun etkisini azaltan önlemleri tartışmak beyhude bir beyinsel faaliyetin ürünü.



Bakın resme,ısınan küreden kalan tek buz ve kutup ayısı.Şimdi sularınızı ve elektriklerinizi daha dikkatli kullanın. Kesin küresel olarak ısınmaktan bireysel olarak kurtulacaksınız,çünkü çoğumuz salağız.

1 yorum:

Kısa Bir Cümle dedi ki...

sen gönlünü sıcak tut canım, biz önce helalleşip sonra globelleşenlerdeniz.. senin de değindiğin gibi, salağız. hepimiz biliyoruz yolun sonunu bir Kemal Sunal repliği gibi..

hiç kimsenin cesaret edecek fikri yok ya da fikredecek cesereti.. burnu büyük ırkız. yere sürttükçe hoşumuza gider, törpülenip küçülecek diye.. lakin bir türlü doğru işlere sokamadık o burnu. bazı köylü kurnazlarınınki ise para kasalarının kapağına sıkışıp kaldı, ne yazık..

şu an bulunduğum yerde günde 4 hektarlık orman öldürülüyor ama insanlar evlerine 5 ayrı çöp koyuyorlar. ayşeler bir yere, fatmalar diğerine.. diyeceğim şudur ki, bırakılsın artık bu işi halka mal etmek. onlar zaten ekmek kadar kutsuyorlar doğayı. sıra canavarları silkelemekte.. dereyle motorunu soğutan canavarları..