3 Temmuz 2008 Perşembe

cevizli kaşarlı pilav

bugünlerde çok güzel bir pilavın tarifini edinmemle pirinç stoğum oldukça zarar gördü. bir haftada yaklaşık 5 kg pirinç ve (yine yaklaşık) 2 kg kaşar tükettim. bu oldukça lezzetli pilavın tarifini sizlere vermekte yarar var diyorum..

bir gece önceden ceviz içini suda bekletiyorsunuz. sabah cevizlerin dışındaki ince katman soyulmuş oluyor ve suya oldukça farklı bir lezzet bırakıyor. pirinçleri suda yaklaşık yarım saat beklettikten sonra suyunu süzüp kızgın yağın üzerine atıyorsunuz. birazcık kavrulan pirincin üstüne önceden hazırladığınız suyu (cevizin suyu) yavaş yavaş ekliyorsunuz. soyduğunuz cevizleri de onun üstüne attıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyorsunuz. pilav suyunu çektikten sonra pilavı dinlenmeye bırakmadan önce rendelenmiş kaşarı pilavın üzerine serpiştiriyorsunuz. unutmayın ki ne kadar çok kaşar, o kadar çok lezzet! pilav dinlendikten sonra bir miktar kaşarı tostluk halde ince bir katman olarak servis tabağına serin. kaşarın üzerine pilavınızı servis edebilirsiniz. üstüne karabiber eklemenizi tavsiye ederim. şimdiden afiyet olsun..

8 yorum:

Beriki dedi ki...

bu kadar da abartmayın arkadaşlar bu pilavdan dönenin kaşığı kırılır rica ederim bildiğimz türden pilav olsun kaşıklar bize kalsın

Kısa Bir Cümle dedi ki...

deyimsel bir hata olmuş ama yine de paylaşım için teşekkürler :P

Beriki dedi ki...

bilerek hatalı yazdım hızlı okuyunca anlaşılmıyo ama yavaş okuyunca bir dk. dur diyosun bu paylaşım için kendime teşekkür ediyorum:)senın entiti ruhunu destekliyorum:p

Öteki dedi ki...

bu keşfin bende ki aşcı ruhunu uyandırdı.Sonuç mu?Pirinçler heba oldu...Abartının cezasını cüzdan çekti...

Kısa Bir Cümle dedi ki...

kullanıcı hatası

Beriki dedi ki...

davutpaşanın pirinciyle mükkemmel oluyomuş:D

Kısa Bir Cümle dedi ki...

ben osmancık belediye sporlu olduğum gibi osmancık baldo pirinciden de şaşmam ;)

Beriki dedi ki...

SEN BİR NUMARASIN:D